Sommar, den bästa tiden att börja träna

Kom igång med träningen!

Under vintern känns det som att vi går i ide. När sommaren sedan kommer med längre dagar och fler soltimmar kan det kännas lättare att komma ur sängen och träna på morgonen eller orka med ett lättare träningspass på kvällen.

Även om du borde älska din kropp oavsett hur den ser ut så kan sommarkläder vara motivationen du behöver för att komma igång med träningen. Det är lätt att dölja extra kilon under lager av vinterkläder men när det är dags att plocka fram lätta sommarkläder känns det kanske inte alltid lika enkelt.

Vi brukar vara mer aktiva under sommarhalvåret, då dagarna är längre och vi har normalt sett mer energi. Varför inte passa på att föra in nya hälsorutiner i ditt liv? Många vittnar om att det kan kännas krångligt att hålla koll på allt om viktminskning, men en viktig grundregel är att äta sunt och vilken årstid är inte mer passande att börja äta hälsosammare än på sommaren? Det är en tid då det är lätt att låta sig inspireras av färsk frukt och grönsaker som finns i ett överflöd i butikerna.

Att förena nytt och nöje när du tränar är en fördel – det ska vara kul att röra på sig! Med rätt attityd och motivation så kan alla nå sina mål och du kommer bli förvånad över hur lätt det är att skapa hälsosamma vanor under sommaren. Något som många glömmer bort är att dricka tillräckligt med vatten. Rekommendationen är att vi bör dricka cirka en och en halv till två liter per dygn.

Under sommarmånaderna är vi normalt sett mer sociala och vi umgås med vänner på ett helt annat sätt än på vintern. Varför inte passa på att vara aktiv tillsammans med dina vänner? En dag på stranden kan inkludera frisbee kastning, volleybollmatch eller varför inte en turnering i kubb…bara fantasin sätter gränser.

Ta vara på sommaren och unna dig aktiva och hälsosamma dagar!