Löpning i Sverige

Löpning är något som bara blir mer och mer populärt bland svenskar! Det är en träningsform som inte kräver utrustning eller mycket planering. Allt man behöver är ett par bra löparskor och disciplin. I början kan det vara svårt att komma igång med löpning men kom ihåg att ett steg i taget är nyckeln till framgång i den här träningsformen. Man kan såklart välja om man vill springa långt, kort, snabbt, långsamt och med eller utan hinder. En del menar även att löpning kan liknas vid meditation eftersom man kan uppnå ett tillstånd av inre ro när man sprungit ett tag. Det här är helt och hållet individuellt men jag tycker att det är väldigt skönt att ge mig ut i skogen några gånger i veckan för att få frisk luft och motion. I det här inlägget kommer jag ge några av mina bästa tips till dig som vill komma igång med löpning.

Börja i lagom takt

Ett vanligt fel som många nybörjare gör när det kommer till löpning är att man tar ut sig direkt. Och om man springer längre än vad kroppen egentligen klarar av i dagsläget kan det leda till skador och att man tappar motivationen. Därför tycker jag att man i början ska springa kortare sträckor fler gånger. Ta inte tiden om du inte nödvändigtvis känner att du måste göra det. Det kan ställa till det för dig om du börjar jämföra. Ibland kommer du nämligen springa snabbare även om du kanske en vecka senare känner att du borde vara starkare. Ta det lugnt och ge kroppen tid att anpassa sig till den nya träningsformen.

Löpning är inte allt

Jag tycker att det är många som gör misstaget att de tror att löpning kommer ge både styrka och en snygg kropp. Det här behöver faktiskt inte vara fallet. Därför brukar jag rekommendera att man kompletterar sin löpning med andra träningsformer för att man ska få ett så bra resultat som möjligt. Själv tycker jag att yoga och styrketräning passar bra som komplement till löpning. Dels känner jag mig vig och tränar mycket på mental styrka när det kommer till yoga, dels känner jag mig starkare rent fysiskt tack vare styrketräningen. Om man sedan känner att man kommer till en punkt när man inte utvecklas längre så är det väldigt bra att börja träna intervaller. Det finns flera program man kan finna på nätet som passar de flesta.