Träna rätt och nå dina mål

Bortsett från en hälsosam kost är träning en viktig strategi för att bli av med extrakilon eftersom att bränna kalorier har en nyckelroll i viktminskningen.

Promenera

Att promenera är en bra och skonsam träningsform för viktminskning eftersom det kan göras var som helst, det enda som behövs är ett par bekväma skor. Man kan göra många små förändringar i sin vardag för att lägga till fler steg under en dag, till exempel att ta en promenad under lunchpausen, ta trapporna istället för att åka hiss eller ta ut hunden på extra promenader.

För att komma igång ska du sträva efter att gå i 30 minuter 3 – 4 gånger i veckan. Med tiden kan du gradvis öka på varaktigheten eller frekvensen.

Löpning är en annan fantastisk träningsform som kan göras var som helst och också är lätt att planera in i sin vardag. För vissa kan löpning vara påfrestande för lederna, man kan då prova att springa på mjukare ytor som till exempel gräs. Många löpband har dessutom en inbyggd dämpning, vilket gör det skonsammare för lederna.

Försök sträva efter att jogga 20 – 30 minuter 3 – 4 gånger per vecka.

Viktträning kan hjälpa dig att gå ner i vikt genom att bränna kalorier under och efter träningen. Det är många som har börjat med lätt viktträning för att senare gått över till en mer professionell bodybuilding, en fördel med viktträning är att den kan hjälpa dig att bygga muskelmassa och ökar ämnesomsättning, med det menas antalet kalorier som din kropp förbränner vid vila.

Det finns många andra träningsformer som kan bidra till att man lyckas med sin viktminskning. Precis som fotbollspelare tränar inför Euros tar de även promenader för blodcirkulationen. Det viktigaste är att man väljer något som man tycker om att göra, då det troligen kommer att bidra till att man håller fast vid träningen och på sikt når sitt efterlängtade resultat och mål.